2017. nov 24.

Paradicsomos mascarponés csirke

írta: NaTi
Paradicsomos mascarponés csirke

20171028_151744.jpg

A receptet ízlés szerint többféleképpen lehet variálni.
Lehet csirkéből vagy pulykából. Én a mascarponét a magas zsírtartalma miatt light krémsajttal helyettesítem. 


Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirke / pulyamell vagy comb filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagy konzerv paradicsom (esetleg sűrített paradicsom)
  • 250 gr krémsajt (light Lidlben kapható)
  • oregánó, bazsalikom, petrezselyem, só, bors

 

Elkészítés:

  • a hagymát apró kockákra vágva, kevés kókuszolajon megpároljuk
  • a húst felkockázzuk, a hagymához borítjuk, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk
  • jöhet rá a paradicsom konzerv (én olyat használtam amiben egész paradicsomok vannak), ezzel jól összeforraljuk
  • fűszerezzük bátran a szárított zöldfűszerekkel, (ha frisset is használunk akkor azokat csak a legvégén tegyük bele) és sózzuk, borsozzuk is még ha szükséges
  • végül a krémsajtot keverjük bele, ekkor vegyük takarékra a tűzhelyet, keverjük el a sajtot benne majd zárjuk is el alatta
  • Basmati rizzsel vagy tésztával tálaljuk

 

 Nagyon szeretjük ezt a receptet. Isteni finom és gyorsan, kb 20 perc alatt össze lehet dobni.

 

Szólj hozzá

receptek recept