Csirkegulyás
Szerettem volna egy jó kis gulyást enni, de lightosabb verzióban. Így készült el ez:
Hozzávalók
- 1 kg csirke hús (én csirkemellből és filézett combból csináltam, fele-fele arányban)
- 4 db sárgarépa
- 3 db fehérrépa
- fél zeller
- 2 db burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- kb 1 ek pirospaprika
- só, bors, örült kömény
- szárított fűszerkeverék (nem vegeta!) *
- friss petrezselyem
- kókuszolaj
Elkészítés
- A hagymát nagyon apró kockára vágjuk és kevés kókuszolajon megdinszteljük.
- A csirkemellet és combot kb. egyforma nagyságú kockákra vágjuk.
- Pörköltalapot készítünk, a hagymára rászórjuk a pirospaprikát, átforgatjuk, majd kicsi vizet öntünk rá, hogy le ne égjen.
- Rádobjuk a húst, átforgatjuk. (Ha kevésnek bizonyul a pirosparikpaprika, adjunk még hozzá)
- Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük, ízlés szerint.
- Felöntjük vízzel.
- Beledobunk 1 paradicsomot egészben. Az apróra vágott zellergumót is hozzáadjuk és kb. 30 percig főzzük.
- A zöldségeket karikára vágjuk, beletesszük a levesbe. A krumplit kockára vágjuk és csak akkor adjuk hozzá, ha a hús megpuhult.
- Legvégén kerül bele az apróra vágott petrezselyem. Ezzel már nem főzzük tovább.
Ha szeretnénk szaggathatunk még bele a végén nokedlit / galuskát, én ezt most kihagytam.
*Szárított fűszer keveréket szoktam használni, elég sok féle kapható már bioboltokban. Lényeg, hogy ne vegetát vagy leveskockát használjunk. Például ezt.