2018. jan 25.

Bolognai spagetti

írta: NaTi
Bolognai spagetti

img_20180125_081938.jpg
Egy klasszik kedvenc, de persze egészségesebb formában. Szóval felejtsétek is el a por vagy üveges milánói szószokat. :)

Az eredeti recept szerint a bolognait 2,5-3 órán keresztül főzik, ettől lesz igazán finom és jó állaga a szósznak. Persze kinek van ennyi ideje erre? De ha lehetőségünk van rá főzzük minél tovább, én kb 1,5 órát rotyogtattam.

Hozzávalók

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 szál répa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hámozott konzerv paradicsom (ha van finom friss pacsónk azt használjuk, 3-4 db)
  • 70 dkg darált pulykahús (a sertéshús nagyon zsíros, válasszunk alacsonyabb zsírtartalmú húst, pulyka, csirke)
  • só, bors
  • oregánó, bazsalikom, petrezselyem (nálam most szárított)
  • sajt (light) reszelve
  • szénhidrát csökkentett spagetti tészta (bio tönkölyt használtam)

 

Elkészítés

  • A hagymát apró kockákra vágjuk, kókuszolajon megpároljuk
  • A répákat aprítógépben apróra daráljuk. Ha nincs ilyen gépünk reszeljük le.
  • Ha a hagyma megpuhult, jöhet rá a répa, pár perc után pedig a fokhagyma.
  • Ezután jön a darált hús, önthetünk rá egy pici vizet, hogy ne álljon annyira össze. Jól keverjük el, fehéredésig pirítjuk. Közben fűszerezzük meg ízlés szerint sóval, borssal, szárított zöldfűszerekkel. Ha friss fűszert használunk azt a legvégén adjuk hozzá.
  • Ha a hús kifehéredett, hozzá adhatjuk a paradicsomot. Ezzel jól összefőzzük, minél tovább annál jobb. Jól engedje ki a paradicsom a levét és sűrűsödjön össze a szósz.
  • Közben forró, sós vízben főzzük ki a tésztánkat.
  • Ha minden elkészült reszelt sajttal a tetején tálaljuk.

 

 

Szólj hozzá

receptek recept