Sütőtök krémleves
Hozzávalók
- 1 kisebb sütőtök
- 1 fej krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 dl alaplé / víz
- tejszín / tej / rizstejszín ízlés szerint
- reszelt sajt
- só, bors, szerecsendió
Elkészítés
- A sütőtököt félbevágjuk, kikanalazzuk a magházát. Daraboljuk, majd sütőben puhára sütjük
- A hagymát kókuszolajon lepirítjuk, felöntjük az alaplével
- A krumplit hámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd mehet a levesbe
- Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint mehet bele szerecsendió. Ha valaki édesen szereti akkor pici cukor is, de ha finom tököt vettünk, így is elég édes lesz
- Közben az időközben megsült tököket felkockázzuk és a leveshez adjuk
- Lehúzzuk a tűzről és botmixerrel pürésítjük
- Végül felöntjük tejszínnel. Rottyantunk egyet még rajta, majd kész is
- Reszelt sajttal, pirított tökmaggal tálaljuk (nálam ez pont lemaradt)