Boci szelet
Hozzávalók
Tészta:
- 15 dkg zabliszt
- 15 dkg tk tönkölyliszt
- 2,5 dkg DW 1:4 cukorhelyettesítő
- 2 evőkanál folyékony édesítő (ízlés szerint, de kiváltható mással is)
- 3 ek cukroztalan kakaópor
- 4.5 dl kefír
- 6 dkg vaj ( lehet kókuszolaj is)
- 1 csomag sütőpor
- 1 db tojás
Fehér máz:
- 4 dl tejföl
- 2,5 dkd DW 1:4 cukorhelyettesítő
- 1 db tojás
- 1 tasak vaníliás pudingpor (cukormentes! pl Dia-wellness)
- 1 citromból nyert citromhéj, pici citromlé
- 1 db vanília (kikapart belseje)
Tészta elkészítése
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- A vajat / kókuszolajat olvasszuk folyékony halmazállapotúra.
- A száraz hozzávalókat: liszteket, sütőport, cukorhelyettesítőt, cukrozatlan kakaóport keverjük össze egy tálban.
- Egy másik edényben pedig a folyékony hozzávalókat: a kefírt, a tojást, a folyékony édesítőt és az olvasztott vajat keverjük el.
- Öntsük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, nem kell sokáig keverni, elég addig, amíg eltűnnek belőle a lisztcsomócskák.
- Öntsük a tésztát egy kiolajozott, kilisztezett tepsibe, és készítsük el a fehér réteget.
Fehér máz elkészítése
- A mázhoz keverjük a hozzávalókat simára: a tejfölt, a tojást, a pudingport, a cukorpótlót, a citromot és a vaníliarúd kikapart belsejét.
- Egy evőkanál segítségével csorgassuk/pöttyözzük a kakaós tésztára a fehér mázat
- Toljuk a sütőbe a tepsit. 30-40 perc alatt sül készre. (a kakaós felületen végezzünk tűpróbát: a fehér rész ragacsossága nem mérvadó!)