2018. már 31.

Boci szelet

írta: NaTi
Boci szelet

img_20180330_200118_1.jpg

Hozzávalók

Tészta:

  • 15 dkg zabliszt
  • 15 dkg tk tönkölyliszt
  • 2,5 dkg DW 1:4 cukorhelyettesítő
  • 2 evőkanál folyékony édesítő (ízlés szerint, de kiváltható mással is)
  • 3 ek cukroztalan kakaópor
  • 4.5 dl kefír
  • 6 dkg vaj ( lehet kókuszolaj is)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás

Fehér máz:

  • 4 dl tejföl
  • 2,5 dkd DW 1:4 cukorhelyettesítő
  • 1 db tojás
  • 1 tasak vaníliás pudingpor (cukormentes! pl Dia-wellness)
  • 1 citromból nyert citromhéj, pici citromlé
  • 1 db vanília (kikapart belseje)
Tészta elkészítése
  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  • A vajat / kókuszolajat olvasszuk folyékony halmazállapotúra.
  • A száraz hozzávalókat: liszteket, sütőport, cukorhelyettesítőt, cukrozatlan kakaóport keverjük össze egy tálban.
  • Egy másik edényben pedig a folyékony hozzávalókat: a kefírt, a tojást, a folyékony édesítőt és az olvasztott vajat keverjük el.
  • Öntsük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, nem kell sokáig keverni,  elég addig, amíg eltűnnek belőle a lisztcsomócskák.
  • Öntsük a tésztát egy kiolajozott, kilisztezett tepsibe, és készítsük el a fehér réteget.

Fehér máz elkészítése

  • A mázhoz keverjük a hozzávalókat simára: a tejfölt, a tojást, a pudingport, a cukorpótlót, a citromot és a vaníliarúd kikapart belsejét.
  • Egy evőkanál segítségével csorgassuk/pöttyözzük a kakaós tésztára a fehér mázat
  • Toljuk a sütőbe a tepsit. 30-40 perc alatt sül készre. (a kakaós felületen végezzünk tűpróbát: a fehér rész ragacsossága nem mérvadó!)
Szólj hozzá

receptek recept