Kókuszzsír tények, tévhitek
Sok hír, cikk jelent meg mostanában az ügyben, hogy a kókuszzsír nem is olyan egészséges, sőt káros és hasonlók.
Fontosnak tartom, hogy ezt tegyük tisztába.
A minap pont erről volt szó az egyik reggeli rádióműsorban. Bio Gabi alias Tóth Gábor fejtetti ki véleményét ez ügyben. (Szerintem ő egy jó szakember, mindig nagyon jókat mond, olvasom a könyveit is. Érdemes rá odafigyelni.)
Hallgassátok meg mit is mond, de a lényeget össze szedtem nektek:
Tekerjetek 10:10-hez.
https://soundcloud.com/radio1hungary/toth-gabor-az-ev-szakembere
A kókuszzsírt telített zsírnak titulálják, ami emeli a koleszterin szintet, tehát rossz. Pedig NEM!
Közepes szénláncú zsírsavról beszélünk, ezáltal nem kapcsolódik be a normál zsír anyag cserébe, gyomor és epe kímélő, energiává alakul, nem emeli a koleszterin szintet.
Kímélő zsiradék, pl. epebántalmakkal küzdőknek DE tény, hogy nincs benne omega 3 zsírsav. Ezért egészítsük ki más értékes növényi olajjal ha tehetjük, pl. tökmag, lenmag, szőlőmag olaj.