2018. jan 17.

Sztroganoff csirke

írta: NaTi
Sztroganoff csirke

img_20171209_212954.jpg

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg csirkemell filé / csirkecomb filé
  • 4-5 db csemege uborka
  • 10-15 dkg gomba (elhagyható)
  • 2 dl tejföl (10%-os)
  • 1 ek mustár (cukormentes)
  • só, bors
  • basmati rizs

 

Elkészítés

  • A csirkemellet vagy combot kisebb csíkokra vágjuk. A hagymát is apró kockákra vágjuk, az uborkát félbe, majd pedig csíkokra, a gombát pucoljuk majd szeleteljük. 
  • Kevés kókuszolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzádobjuk a csirkecsíkokat is, és fehéredésig pirítjuk. (Csirkecomb filéből is készíthetjük, azzal is nagyon finom, de arra figyeljünk, hogy kicsit több idő fog neki kelleni míg megpuhul)
  • A csirkéhez adjuk  a felszeletelt gombát és 6-7 percig kevergetve hagyjuk, hogy megpuhuljon. 
  • Majd jöhet hozzá az uborka is. 
  • Közben sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a mustárt is.
  • Végül hozzákeverjük a tejfölt is és még  kb 5 percig kevergetve összefőzzük.
  • Tetszőleges körettel tálaljuk, én basmati rizst készítettem hozzá.

 

Szólj hozzá

receptek recept