Sztroganoff csirke
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg csirkemell filé / csirkecomb filé
- 4-5 db csemege uborka
- 10-15 dkg gomba (elhagyható)
- 2 dl tejföl (10%-os)
- 1 ek mustár (cukormentes)
- só, bors
- basmati rizs
Elkészítés
- A csirkemellet vagy combot kisebb csíkokra vágjuk. A hagymát is apró kockákra vágjuk, az uborkát félbe, majd pedig csíkokra, a gombát pucoljuk majd szeleteljük.
- Kevés kókuszolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzádobjuk a csirkecsíkokat is, és fehéredésig pirítjuk. (Csirkecomb filéből is készíthetjük, azzal is nagyon finom, de arra figyeljünk, hogy kicsit több idő fog neki kelleni míg megpuhul)
- A csirkéhez adjuk a felszeletelt gombát és 6-7 percig kevergetve hagyjuk, hogy megpuhuljon.
- Majd jöhet hozzá az uborka is.
- Közben sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a mustárt is.
- Végül hozzákeverjük a tejfölt is és még kb 5 percig kevergetve összefőzzük.
- Tetszőleges körettel tálaljuk, én basmati rizst készítettem hozzá.