2017. okt 04.

Kezdetek

írta: NaTi
Kezdetek

Így indult

A Mito Fitt első része 2017.augusztus 14-én jelent meg egy zárt facebook csoporton (Mito Health) belül.

 Egy munkahelyi kis projektem volt téríteni a népet, népszerűsíteni az egészséges(ebb) életmódot.

 Míg egy nap, egyik kedves kolléganőm, Zita bogarat ültetett a fülembe, hogy miért nem blog formájában rakom fel az írásim, úgy  visszakereshetőbbek lennének az írások, átláthatóbb és jobb minden téren.

Így elkészítettem a blogot. :) 

Feltöltöm az összes korábbi írásom és majd újak is kerülnek fel persze.

Na lássuk!

 
A mai nappal elindítom új kis rovatomat, az egészséges életmódhoz kapcsolódóan.

Sokat foglalkoztat a téma, értsd egészséges alapanyagok, ételek, receptek felkutatása, kipróbálása, sportolási lehetőségek, szabadidős programok, olyan helyek felfedezése ahol lehet jót és egészségeset is kajálni / inni szóval elég sok minden a témában. :D… és a jövőben ezeket szeretném veletek is megosztani.

Ha a nitrites pácsóra esküszöl, és a sörösüveg emelgetése kimeríti nálad a sportolás fogalmát, akkor te ne is görgess tovább. :)

De mire számíthatsz ha velem tartasz:

  • egészséges(ebb) alapanyagok bemutatása, leírása,

  • sok sok izgi, fincsi recept

  • mozgás/ sport tippek, akciók, programok, rendezvények

  • minden egyéb ami a témába vág

    sp1.jpg

Förstli

Egy kis szöszenet arról, hogy miért, és honnan is indult ez a sztori.

23 évesen hasnyálmirigy gyulladással 5 hetet üdültem kórházban. Nem volt és azóta sincs rá magyarázat mitől alakult ki. Orvosi utasítás szerint el kellett hagynom a zsíros, cukros, túl fűszeres ételeket és az alkoholt. (Ez utóbbi betartása megy talán a legnehezebben, sokszor nem is sikerül no meg a csokiiiii persze. Ha le akarsz kenyerezni hozz csokit. Mindegy milyen… )

Először ijesztő volt, és akkor igen csak nagy fejtörést okozott a dolog. De azóta már rengeteget fejlődtünk, és a boltok polcaira felkerültek egészségesebb termékek nagy választékban. Már csak tudni kéne mi az ami jó és mi valójában nem.

Így vált a mindennapjaim részévé ez a téma, sok helyről szedtem össze hasznos információkat, és ezeket most megosztanám Veletek is.

Viszont BAD Nyúúz azoknak akiknek szintén valami étel érzékenységük van.

Mindenkinek saját maga kell kitapasztalnia, mik azok a dolgok amik jók neki, és mik nem. Pl én a legtöbb puffasztó dolgot sem bírom igazán (karfiol) de van hogy kis mennyiségben bele csempészem az ételekbe, és persze az elkészítés módjától is függhet az, hogy tudja e a szervezet tolerálni az adott élelmiszert vagy sem. Nem vagyok dietetikus sem, szóval ez egyfajta útmutatás, segítség lehet azoknak akik nem tudják, hogyan és mit egyenek ha egészségeset de finomat akarnak enni.

Na elég a rizsából magamról, jöjjön a lényeg! 

...
Szólj hozzá

kezdetek