Töltött sült csirke

Hozzávalók
- 1 egész csirke
- 1 szikkadt teljes kiőrlésű zsemle
- 3 tojás
- 1 ek zabpehely
- Só, bors, kakukkfű, petrezselyem, pirospaprika
Elkészítés
Töltelék: A zsemlét áztassuk be tejbe, majd nyomkodjuk ki és morzsoljuk el.
Adjuk hozzá a tojásokat, fűszereket, állagától függően zabpelyhet ha még elég híg, ha sűrűbbre sikerül tejjel lazítsuk kicsit rajta.
Ne legyen túl kemény a massza, inkább folyós. A tölteléket ízlés szerint megbolondíthatjuk még gombával, csirkemájjal vagy hagymával. Ezeket előtte pároljuk meg, utána apróra vágva forgassuk a masszába.
A csirkét mossuk meg, majd töröljük szárazra.
Fektessük a hátára, és a mellénél vágjuk ketté a pipit, majd lapítsuk ki amennyire tudjuk. Fűszerezzük. Én pirospaprikát kakukkfüvet,petrezselymet, sót borsot kevertem össze kis kókuszolajjal, ezzel kentem meg kívül. Belül is sózzuk borsozzuk meg.
Mindkét oldalon lazítsuk fel egy kicsit a bőrt egy fakanál nyelének a segítségével. A bőre alá töltsük be a tölteléket, nyomkodjuk el.
Fektessük kókuszolajjal kikent tepsibe, fedjük le alufóliával. Előmelegített sütőben kb 50-60 perc alatt átsül, ezután a fóliát levéve pirítsuk még kicsit.
Salátával, basmati rizzsel tálaljuk.
Gyorsan összedobható kaja a rohanós hétköznapokon is, nem kell mellette állni órákig, bedobjuk a sütőbe és közben tudunk tenni venni. Finomabb és kiadósabb is mint egy bolti grillpipi.