2017. okt 06.

Mentes Brownie

írta: NaTi
Mentes Brownie

Hozzávalók:

  • 200 g steviás/ diabetikus csokoládé + 70 g a tetejére
  • 110 g zabpehely liszt
  • 50 g kókuszliszt
  • 150 ml víz
  • 200 g eritrit vagy nyírfacukor (eritritből lehet kicsit több)
  • egy fél csomag sütőpor
  • 150 g vaj
  • 6 tojás

Elkészítés:

Felolvasztjuk a vajat és a csokoládét, hozzáadjuk a vizet és jól összekeverjük.
Összekeverjük a tojás sárgáját a cukorral, míg egy homogén krémet kapunk és hozzáadjuk a felolvasztott csokoládéhoz.
Kiegészítjük a sütőporral, a liszttel, az idő közben tojásfehérjéből felvert habbal és szépen összekeverjük vigyázva arra, hogy ne keletkezzenek csomók. Az így keletkezett masszát beleöntjük egy kivajazott (zsírozott) és liszttel meghintett tepsibe és megsütjük, sütőtől függően kb 35-45 perc (amikor már icipicit ragad csak a közepe már jó, nem szabad túlsütni)

Csoki- öntet: A legegyszerűbb és leghatásosabb módon úgy készíthetünk csoki- öntetet, ha egy kevés olajban, vagy vajban csokoládét olvasztunk fel és ezzel bevonjuk a kész süteményt. A csoki bevonat megszilárdulását követően a süteményt fel lehet vágni.

Ha kiakarjuk váltani a vajat próbálkozhatunk kókuszolajjal, szerintem működni fog azzal is. Elvileg ebben nem fog kicsapódni mivel sütjük a tésztát. Legközelebb kipróbálom én is úgy. 
Szólj hozzá

recept