2017. okt 04.

Pulyka kebab, joghurtos padlizsánsalival

írta: NaTi
Pulyka kebab, joghurtos padlizsánsalival

Pulyka kebab

Hozzávalók:

  • Kb 80 dkg darált pulyka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Só, bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 mk cayenne bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld (vagy szárított)
Kb 8 db hurkapálcát vízbe áztatunk. A hagymákat apróra vágjuk, összegyúrjuk a többi hozzávalóval. A masszából 6-8 gombócot formázunk, rányomkodjuk hurkapálcikára. Ha tudjuk grillen süssük meg. Grill hiányában én sütőben, grill funkción, kókuszolajjal megkent sütőpapíron sütöttem. Mikor már szépen pirul a teteje megforgatjuk a pálcáinkat..
Kb 40 perc alatt elkészül.

Joghurtos padlizsánsaláta

Hozzávalók:
  • 2 nagyobb padlizsán
  • Só, bors
  • 2-3 kis doboz joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Pici cayenne bors
  • Szárított petrezselyem
A padlizsánokat jól megmossuk, végeit levágjuk, felkockázzuk. Besózzuk, kb 20 percig állni hagyjuk. Leöntjük róla a levet, kókuszolajjal megkent sütőpapíros tepsiben megsütjük. Kb 20-30 perc alatt elkészül. Félretesszük hűlni. A joghurtba belenyomjuk a fokhagymákat, fűszereket, ízlés szerint. Ráöntjük a padlizsánra, hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Szólj hozzá

recept pulyka