Pulyka kebab, joghurtos padlizsánsalival
- Kb 80 dkg darált pulyka
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- Só, bors
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 tk őrölt koriander
- 1 mk cayenne bors
- 1 csokor petrezselyemzöld (vagy szárított)
Kb 8 db hurkapálcát vízbe áztatunk. A hagymákat apróra vágjuk, összegyúrjuk a többi hozzávalóval. A masszából 6-8 gombócot formázunk, rányomkodjuk hurkapálcikára. Ha tudjuk grillen süssük meg. Grill hiányában én sütőben, grill funkción, kókuszolajjal megkent sütőpapíron sütöttem. Mikor már szépen pirul a teteje megforgatjuk a pálcáinkat..
Kb 40 perc alatt elkészül.
Joghurtos padlizsánsaláta
Hozzávalók:
- 2 nagyobb padlizsán
- Só, bors
- 2-3 kis doboz joghurt
- 3 gerezd fokhagyma
- Pici cayenne bors
- Szárított petrezselyem
A padlizsánokat jól megmossuk, végeit levágjuk, felkockázzuk. Besózzuk, kb 20 percig állni hagyjuk. Leöntjük róla a levet, kókuszolajjal megkent sütőpapíros tepsiben megsütjük. Kb 20-30 perc alatt elkészül. Félretesszük hűlni. A joghurtba belenyomjuk a fokhagymákat, fűszereket, ízlés szerint. Ráöntjük a padlizsánra, hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.