2017. okt 12.

Kókusztekercs

írta: NaTi
Kókusztekercs

Kávés tészta

  • 400 g cukormentes+teljes kiőrlésű darált digestive keksz (pl. Korpovit, egyes Gullón kekszek, stb)
  • 7 dl feketekávé (nem kell túl erős, lehet főzött/instant)
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor (hogy szebb színe legyen)
  • 6 ek eritrit vagy 1,5-2 ek negyedannyi édesítő (ízlés szerint) 

Kókuszos krém

  • 250 g vaj*
  • 7-8 ek eritrit (Én menet közben kóstolgatni szoktam, ha nem elég édes akkor adjunk több cukrot)
  • 7-8 ek kókuszreszelék

     

Kávés tészta
Az előzőleg ledarált cukormentes, teljes kiőrlésű kekszet összekeverjük a kakaóporral, a cukorhelyettesítővel. A kávét fokozatosan hozzáadva összegyúrjuk. Keksztől függ a felvett folyadék mennyisége, annyit öntsünk hozzá, hogy a tészta összeálljon és nyújtható legyen. Ha kell, a 7-8 dl kávén felül plusz vizet teszünk hozzá.

3 gombócot formázunk belőle. A gombócokat egyesével 2 folpack között kinyújtjuk kb. 0,5 cm vékonyra (a folpackra azért van szükség, mert nagyon ragacsos a tészta, és különben ráragad a sodrófára+a nyújtódeszkára).

Kókuszos krém
A vaj egy részét felolvasztjuk, és összekeverjük az eritrittel, hogy az minél jobban feloldódjon. Ezt a masszát alaposan összekeverjük a többi puha vajjal és a kókuszreszelékkel. A krém 1/3-át vékonyan rákenjük az első kinyújtott kávés masszára. A folpack segítségével szorosan feltekerjük. A kész hengert a közepénél kettévágjuk (így könnyebben kezelhető), kókuszreszelékbe hempergetjük, és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.

*Vaj.
Ebben a receptben sajnos, nem nagyon lehet kókuszolajjal kiváltani, mivel a kókuszolaj hidegen megdermed. Mivel ezt a sütit nem sütjük meg, hanem hűteni kell így ki fog csapódni a krémbe és zsír darabok lesznek benne. Legalábbis az én tapasztalatom ez. :(
Szólj hozzá

recept