Kókusztekercs
Kávés tészta
- 400 g cukormentes+teljes kiőrlésű darált digestive keksz (pl. Korpovit, egyes Gullón kekszek, stb)
- 7 dl feketekávé (nem kell túl erős, lehet főzött/instant)
- 3 ek cukrozatlan kakaópor (hogy szebb színe legyen)
- 6 ek eritrit vagy 1,5-2 ek negyedannyi édesítő (ízlés szerint)
Kókuszos krém
- 250 g vaj*
- 7-8 ek eritrit (Én menet közben kóstolgatni szoktam, ha nem elég édes akkor adjunk több cukrot)
- 7-8 ek kókuszreszelék
Kávés tészta
Az előzőleg ledarált cukormentes, teljes kiőrlésű kekszet összekeverjük a kakaóporral, a cukorhelyettesítővel. A kávét fokozatosan hozzáadva összegyúrjuk. Keksztől függ a felvett folyadék mennyisége, annyit öntsünk hozzá, hogy a tészta összeálljon és nyújtható legyen. Ha kell, a 7-8 dl kávén felül plusz vizet teszünk hozzá.
3 gombócot formázunk belőle. A gombócokat egyesével 2 folpack között kinyújtjuk kb. 0,5 cm vékonyra (a folpackra azért van szükség, mert nagyon ragacsos a tészta, és különben ráragad a sodrófára+a nyújtódeszkára).
Ebben a receptben sajnos, nem nagyon lehet kókuszolajjal kiváltani, mivel a kókuszolaj hidegen megdermed. Mivel ezt a sütit nem sütjük meg, hanem hűteni kell így ki fog csapódni a krémbe és zsír darabok lesznek benne. Legalábbis az én tapasztalatom ez. :(